Ontwikkelingsproblemen bij kinderen en jongeren

Gewone dingen kosten zo veel moeite

Ieder kind ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo. Het is helemaal niet erg als je kind wat later dan het landelijk gemiddelde zindelijk is, of even niet helemaal mee kan in het leeronderwerp op school. Je zult er als ouder ook niet van wakker liggen als die normale ontwikkelingen een beetje schommelen.

Psycholoog Landgraaf is er voor jou en je kind

Zodra het een probleem wordt weet je het. Dan ga je er namelijk wél van wakker liggen. Soms gaat zo’n probleem vanzelf weer over. Toch adviseer ik je niet daarop te wachten. Om twee redenen:

  • omdat jullie als gezin en ieder voor zich niets geleerd hebben van de problemen in de ontwikkeling, mocht het dus nog een keer gebeuren, dan sta je met lege handen.
  • daarbij heb je een kans gemist je kind fundamenteel beter te leren kennen en begrijpen. Omdat een problematische ontwikkeling in veel gevallen een signaal voor andere zaken die zich dieper in je kind afspelen.

Contact met psycholoog Landgraaf

Als je aan de slag wil met je klachten of wanneer je vragen hebt over de mogelijkheden tot behandeling, kan je het beste bellen met Psychologen Nederland op 085-4014720. We zijn er voor je om je bij je vragen te helpen. Iedereen is opgeleid in de psychologie, waardoor je niet alleen voor het plannen van een afspraak terechtkunt, alsook voor inhoudelijke vragen. En als je dan toch besluit je afspraak te maken kom je niet op een wachtlijst terecht!