Kinder- en jeugdzorg bij Psycholoog Landgraaf

Als opvoeder kun je je heel kwetsbaar voelen. Zeker als het niet zo goed gaat met jouw kind. Het is dan belangrijk dat kracht hervindt, met oog voor de specifieke kwaliteiten van het kind. Als dat lukt vindt je nieuw vertrouwen en worden jij, jouw kind en het gezin hechter en sterker.

Problemen binnen het gezin

Een hecht en geborgen gezin is een veilige thuisbasis – zowel voor ouders als kinderen. Je ondersteunt elkaar en kunt op elkaar terug vallen. Vanuit zo’n hechte basis kunnen de kinderen met een zeker en veilig gevoel de wereld in. Daarvoor is goed contact en goede communicatie binnen het gezin nodig.
En daar gaat het soms mis. Ouders ontzien hun kinderen, maar die voelen spanningen aan en reageren daarop. Bijvoorbeeld door hun eigen problemen, gevoelens, of wensen voor zich te houden. Papa en mama hebben het ‘al moeilijk genoeg’. Het kan ook zijn dat ze bang zijn om niet gehoord of begrepen te worden, of ze hebben het idee dat ze hun eigen problemen alleen op moeten oplossen.
Het gevolg kan zijn dat de kinderen zich terugtrekken of de spanning op een andere manier afreageren. Het gezin vervalt in geruzie, verharding en onbegrip. Vertrouwen verdwijnt. Bij gezinsbegeleiding van Psycholoog Landgraaf kijken we samen naar wat er speelt in het gezin en brengen jullie samen de communicatie en balans weer op gang.

Psycholoog Landgraaf helpt jou en je kind

Buiten problemen waar het hele gezin bij betrokken is, kan er veel aan de hand zijn met je kind(eren). Wat gaat er in ze om? Doe ik het wel goed? Soms heb je even geen grip meer op hun ontwikkeling en lijkt het of je alleen meer aan de zijlijn kunt toekijken. Onze ontwikkelingsbehandelingen kunnen jullie dan verder helpen.

Ouderbegeleiding geeft meer dan alleen voldoening – jij hebt iets kunnen doen

Het gaat niet goed met je kind en je wilt echt alles doen om het te helpen. Maar hoe? Bij ouderbegeleiding gaan we samen aan de slag – we brengen in kaart welke factoren een rol spelen bij problematische situaties. En wat je er aan kunt doen. Maar we zoeken niet alleen die moeilijke momenten binnen het gezin op, want juist als het goed gaat valt er een hoop te leren.

Op deze manier help jij dus je kind. Vaak werkt dat een stuk beter dan als je je kind alleen in behandeling doet. Ten eerste omdat jij je kind veel vaker ziet en ten tweede omdat het toch ook een beetje om jou gaat. Daarbij geeft ouderbegeleiding vaak meer voldoening, omdat je het gevoel hebt dat je iets kunt doen.
We bieden ouderbegeleiding bijna altijd aan naast de eigen behandeling van het kind of de jongere.

Contact met psycholoog Landgraaf

Als je aan de slag wil met je klachten of wanneer je vragen hebt over de mogelijkheden tot behandeling, kan je het beste bellen met Psychologen Nederland op 085-4014720. We zijn er voor je om je bij je vragen te helpen. Iedereen is opgeleid in de psychologie, waardoor je niet alleen voor het plannen van een afspraak terechtkunt, alsook voor inhoudelijke vragen. En als je dan toch besluit je afspraak te maken kom je niet op een wachtlijst terecht!