Gedragsproblemen bij kinderen en jongeren

Bij gedragsproblemen bij kinderen en jongeren moet je denken aan agressief gedrag, woedeaanvallen, pestproblemen, sociale problemen, liegen, stelen of dat je kind zich erg terugtrekt.

Geen grip op gedrag
Het is lastig als ouder om het te herkennen en erkennen. Veel kinderen hebben wel eens woedeaanvallen, of liegen of pikken wel eens. Daarom heet het ook ‘opvoeden’, ze moeten het nog allemaal leren, en dat gaat met vallen en opstaan.

De meeste ouders met een kind met gedragsproblemen weten het wel. Misschien kun je het niet concreet onder woorden brengen, misschien vind je het lastig om te erkennen. Maar het voelt te vaak alsof je totaal geen grip hebt op het gedrag van je kind. En je krijgt ook te veel signalen van buitenaf.

Contact met psycholoog Landgraaf

Als je aan de slag wil met je klachten of wanneer je vragen hebt over de mogelijkheden tot behandeling, kan je het beste bellen met Psychologen Nederland op 085-4014720. We zijn er voor je om je bij je vragen te helpen. Iedereen is opgeleid in de psychologie, waardoor je niet alleen voor het plannen van een afspraak terechtkunt, alsook voor inhoudelijke vragen. En als je dan toch besluit je afspraak te maken kom je niet op een wachtlijst terecht!