Emotionele problemen bij kinderen en jongeren

Wat gaat er om in mijn kind?
Bij emotionele problemen moet je denken aan angsten, fobieën, dwang en bijvoorbeeld verlegenheid. Het zijn de problemen waar je als ouder heel erg het gevoel hebt buitengesloten te zijn van de wereld van je kind. Je voelt je machteloos.

Soms is het ook moeilijk om hulp van buitenaf te vragen, want ‘stelt je kind zich niet gewoon heel erg aan?’ Ik kan je daar het volgende over zeggen: ‘Nee. In bijna alle gevallen hebben de ouders het op intuïtie bij het rechte eind. Een heel enkele keer blijkt er geen sprake van een emotioneel probleem te zijn – ik dank die ouders voor hun alertheid en de wijsheid niet altijd alles alleen te willen doen en weten’.

Psycholoog Landgraaf – hulp bij emotionele klachten
Bij twijfel: even langs bij de huisarts of bijvoorbeeld bij mij. Zeker bij emotionele klachten, vragen en problemen kun je als ouder wel wat hulp gebruiken. Het maakt namelijk een wereld van verschil hoe je je kind precies benadert, wat je wel en niet zegt en hoe je op bepaalde signalen reageert.

Contact met psycholoog Landgraaf

Als je aan de slag wil met je klachten of wanneer je vragen hebt over de mogelijkheden tot behandeling, kan je het beste bellen met Psychologen Nederland op 085-4014720. We zijn er voor je om je bij je vragen te helpen. Iedereen is opgeleid in de psychologie, waardoor je niet alleen voor het plannen van een afspraak terechtkunt, alsook voor inhoudelijke vragen. En als je dan toch besluit je afspraak te maken kom je niet op een wachtlijst terecht!